Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atletika II (PATL095)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PATL095 - Atletika II, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět zahrnuje techniku a didaktiku atletických disciplín v rozsahu kategorie žactva pro mimoškolní atletické soutěže. V předmětu se studující učí základům techniky potřebným pro demonstrování atletických disciplín a dále postupům, metodám a organizačním formám pro osvojování a zdokonalování atletických dovedností a pohybových schopností.

Sylabus

Přednáška 1.- 2. Bezpečnost při atletickém výcviku. Technika a metodika nácviku atletických disciplín: překážkový běh, štafetový běh, hod oštěpem, starty, atletika v terénu, atletika na nezařízeném hřišti, atletika v tělocvičně, rozvoj vytrvalosti, rozvoj rychlostiCvičení a semináře3. - 14. Průpravné hry a zdokonalovací cvičení pro začátečníky: NS, překážkový běh, štafetový běh, hod oštěpem, informace trojskok, informace kladivo, atletika v terénu, atletika na nezařízeném hřišti, informace chůze

Literatura

DOSTÁL, E., VELEBIL, V. a kol.: Didaktika školní atletiky. Praha : SPN 1991.VINDUŠKOVÁ, J. a kol. Základy atletiky. Praha : UK FTVS, 2006. 36 s.

Požadavky

Požadavky na zápočet:Modelový výkon: M Ž I. věk. kat./II. věk. kat. I. věk. kat./II. věk. katběh na 100 m př. (91,4 cm) 17,5 / 18,5 s -běh na 60 m př. (76,2 cm) - 12,0 / 13,0 shod oštěpem 30 / 26 m 20 / 16 m3000 m (M) 12:00/13:00 -1500 m (Ž) - 6:30/7:00Technika: nízký start, překážkový běh (3 kroky mezi překážkami), hod oštěpem, štafetová předávka, NSDidaktika: příprava atletické hodiny v terénu (vytrvalost), na nezařízeném hřišti (rychlost) Vědomostní test

Garant

PhDr. Aleš Kaplan, PhD.

Vyučující

RNDr. PaedDr. Pavel Červinka, Ph.D.PhDr. Aleš Kaplan, PhD.PaedDr. Jitka Vindušková, CSc.