Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikované techniky PNF (PFYZ040)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ040 - Aplikované techniky PNF, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cvičení:Vzorce pro horní a dolní končetiny (včetně technik) - opakováníVzorce pro trup, hlavuVzorce pro pánev, lopatkuElevace pánve v lehu na zádechRotace dolní části trupu v lehu na zádechPřetáčení z lehu do polohy leh na břiše (a zpět)Stabilizace v lehu na bokuZvedání na předloktí a kolena, stabilizaceZvedání na ruce a kolena, stabilizaceLezení (vpřed, vzad)Přechod do sedu z lehu na břiše (a z lehu na zádech), stabilizace v seduPřechod do vzpřímeného kleku, stabilizace v klekuChůze v klekuVstávání do stojeStabilizace ve stojiPožadavky na zápočet:­ 100% účast na praktické výuce

Literatura

HOLUBÁŘOVÁ, J., PAVLŮ, D. (2007). Proprioreceptivní neuromusculární facilitace část 1. 1. vydání. Praha: Karolinum. HOLUBÁŘOVÁ, J., PAVLŮ, D. (2012). Proprioreceptivní neuromusculární facilitace část 2. 1. vydání. Praha: Karolinum.

Požadavky

prezencezápočtový test

Garant

PhDr Ivana Vláčilová, PhDMgr. Petra Reckziegelová