Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ortopedická protetika (PFYZ045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ045 - Ortopedická protetika, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky: Přehled, dělení protetických pomůcek.Indikace protetických pomůcek.Statika a dynamika v ortopedické protetice.Aktivní ovládání protetických pomůcek.Sestavy protéz.Sestavy ortéz.Stavba a výroba protéz.Stavba a výroba ortéz.Vady stavby a hybnosti.Výcvik v užívání protetických pomůcek - komprehensivní rehabilitace.Testace pacienta při předání ortopedické a protetické pomůcky.Hygiena pacienta a protetické pomůcky.Opravy a úpravy protetických pomůcek z hlediska pacienta a rehabilitačního pracovníka.Cvičení:Snímání některých měrných podkladů.Nasazování ortopedických pomůcek.Snímání ortopedických pomůcek.Chyby, závady a jejich odstranění.Škola chůze I.Škola chůze II.Škola chůze III.Škola úchopu I.Škola úchopu II.Škola úchopu III.Vady při chůzi v bércové protéze.Vady při chůzi ve stehenní protéze.Aplikace myoelektrické protézy a výcvik v jejím užívání.

Literatura

Literatura:1. Brozmanová, B. a kol. Ortopedická protetika. Martin : Osveta, 1990. 478 s. ISBN 80-217-0133-1.2. Hadraba, I. Protetika a ortotika : učební texty pro posluchače FTVS - obor rehabilitace. Praha : SPN, 1987.3. Pfeiffer, J., Obrda, K. a Votava, J. Základy rehabilitace. Praha : SPN, 1991.4. VOTAVA, J. Základy rehabilitace. Praha : Karolinum, 1997. 139 s. ISBN 80-7184-385-7.

Požadavky

Požadavky na zápočet, zkoušku: písemný test ústní zkouška

Garant

PaedDr. Zdeněk Šolc