Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zobrazovací metody (PFYZ089C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ089C - Zobrazovací metody, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cvičení : 1. Základní rozdělení zobrazovacích modalit.2. Postup při hodnocení rentgenových snímků.3. Traumatické změny na ruce a zápěstí.4. Traumatické změny na předloktí a paži.5. Traumatické změny pánve a kyčelních kloubů.6. Traumatické změny na noze, hleznu a bérci.7. Traumatické změny na páteři a hrudníku.8. Degenerativní změny kloubů.9. Degenerativní změny na páteři10. Jiné patologické změny skeletu.11. Role ultrazvuku pro praxi.12. Role počítačové tomografie pro praxi.13. Role magnetické rezonance pro praxi.14. Intervenční radiologie.Požadavky na klasifikovaný zápočet : písemný test účast na cvičeních

Literatura

1. ČIHÁK, R. Anatomie 1. Avicenum, Praha 1987.2. KOLÁŘ, J. Nárys kostní radiodiagnostiky. Avicenum, Praha 1986.3. NEUWIRTH, J. Kompendium diagnostického zobrazování. Triton, Praha 1998.

Požadavky

Credit Requirements: 100% attendance seminar paper and course work

Garant

MUDr. Jiří Vrána, PhD.

Vyučující

MUDr. Jiří Vrána, PhD.