Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická neurofyziologie (PFYZ108C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ108C - Klinická neurofyziologie, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Analogie mezi fungováním počítačů a nervového systémuVstupní informace (receptory), přenos datZpracování informace do celků, program, uložení, adresaceVýznam funkčních dvojic - vztah mezi držením polohy a její změnouProgramy geneticky fixované, získané učenímVýstup informací - logistika, motorikaPoruchy řízení na spinální úrovniPoruchy řízení na úrovni kmenové - nastavování excitability, tonuPoruchy řízení mozečkových funkcíPoruchy řízení na subkortikální úrovni (BG)Poruchy řízení na kortikální úrovni, volní ideokinéze Patofyziologie bolesti, ovlivnění tvorby motorických programůProblematika emocí, paměti (limbický systém)Lokomotorické, obratné a sdělovací funkcePožadavky na zápočet: zápočtový test popř. seminární prácePožadavky na zkoušku: ZK ústní

Literatura

Povinná:1. TROJAN, S., DRUGA, R., PFEIFFER, J. Centrální mechanismy řízení motoriky. Praha : Avicenum, 1991. 255 s. ISBN 80-201-0054-7.2. VÍŠEK, L. a kol. Kapitoly z moderní neurofyziologie a epileptologie. Praha : Karolinum, 1992. 91 s. ISBN 80-7066-595-5.Doporučená:ATWOOD, HL., MACKAY, WA. Essentials of Neurophysiology. Toronto : B.C. Decker Inc., 1989. 405 s. ISBN 1-55664-055-2.

Požadavky

Credit RequirementsWritten test ExamOral

Garant

MUDr. David Pánek, Ph.D.doc. MUDr. František Véle, CSc.

Vyučující

MUDr. David Pánek, Ph.D.doc. MUDr. František Véle, CSc.