Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická psychologie (PFYZ109)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ109 - Klinická psychologie, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Obsah výuky:Přednášky:1. klinická psychologie - vymezení oboru, předmět činnosti, psychologie nemocného2. stres, zvládání stresu, management stresu3. schizofrenie a schizofrenní poruchy4. afektivní poruchy5. poruchy osobnosti 6. agrese a její význam v klinické psychologii, autoagresivní chování7. úzkostné poruchy8. adiktologie9. domácí násilí, syndrom CAN10. psychogenní poruchy příjmu potravy, využití fyzioterapeutických metod v terapii PPPP11. psychosomatika12. poruchy učení a chování, problematika školní zralosti13. specifika psychopatologie v dětském věku a ve stáří

Literatura

Studijní literaturaVÁGNEROVÁ, M. Psychopatologie pro pomáhající profese: variabilita a patologie lidské psychiky. 1. vyd. Praha : Portál, 1999. ISBN 80-7178-216-9.ŘÍČAN, P., KREJČÍŘOVÁ, M. Dětská klinická psychologie. 4. vyd. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1049-8.

Požadavky

Požadavky na zápočet, zkoušku:ústní zkouška

Garant

Mgr. Hana Fechtnerová

Vyučující

Mgr. Hana Fechtnerová