Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická psychologie (PFYZ109C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ109C - Klinická psychologie, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky: Úvod - definice oboru, historie, profesiogram klinického psychologa, etika.Vývojová psychologie - Ericksonovo pojetí.Poruchy psychického vývoje v dětském a dorostovém věku.Psychologie nemocných a zdravotně postižených dětí, psychosomatické poruchy v dětství a v dospívání.Specifické poruchy učení a chování.Mentální retardace.Emoční poruchy, poruchy příjmu potravy a spánku u dětí a v dospělém věku.Závislost na alkoholu a jiných návykových látkách, gamblerství.Psychosexuální vývoj a jeho poruchy.Děti ohrožené prostředím. Školní zralost a její poruchy.Klinická psychologie a psychoterapie a náboženství.Klinická psychodiagnostika.Požadavky na zápočet, zkoušku: písemný test ústní zkouška

Literatura

1. Langmeier, J., Balcar, K. a Špitz, J. Dětská psychoterapie. Praha : Avicenum, 1989.2. Říčan, P., Krejčířová, D.: Dětská klinická psychologie. Praha : Grada Avicenum, 1997.

Požadavky

Credit Requirements Written report Exam Oral exam

Garant

Mgr. Barbora Ottová

Vyučující

Mgr. Pavel KrálMgr. Barbora Ottová