Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzioterapeutické postupy - výběr (PFYZ131)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ131 - Fyzioterapeutické postupy - výběr, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod do konceptu dle G.Maitlanda, Butlera a dalších konceptů.2. Klinické uvažování se zřetelem k Maitlandovu konceptu.3. Principy vyšetření.4. Charakteristika aplikace vybraných technik a přístupů aktuálních konceptů.5. Pohybový diagram.6. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti krční páteře.7. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti hrudní páteře.8. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti bederní páteře.9. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti dolních končetin.10. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti kloubů ramenních.11. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti kloubů loketních a ruky.12. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti kloubů kyčelních.13. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti kloubů kolenních.14. Vyšetření a aplikace vybraných terapeutických postupů v oblasti nohy.15. Neurodynamické testy - základní charakteristika, principy diagnostiky a terapeutické možnosti, indikace, kontraindikace.16. Praktický nácvik teurodynamických postupů

Literatura

1. BUTLER, D: Mobilisation of the nervous systém. Berlin, New York: Springer, 1995, ISBN 3-540-57496-4.2. MAITLAND, G.: Manipulation der Gelenke. Berlin: Springer-Verlag, 1996.3. MAITLAND, G.: Manipulation der Wirbelsäule. Berlin: Springer-Verlag 1994.

Požadavky

Požadavky na zápočet: 100% účast na praktické výuce

Garant

doc. PaedDr. Dagmar Pavlů, CSc.

Vyučující

doc. PaedDr. Dagmar Pavlů, CSc.