Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychiatrie (PFYZ153)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ153 - Psychiatrie, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky: Duševní zdraví a psychická porucha.Příznaky psychických poruch, příčiny a třídění.Dysfunkce rodinného systému a psychiatrická porucha.Zásady terapie psychiatrických poruch a organizace psychiatrické péče.Psychózy dětského věku, psychogenní poruchy, reaktivní stavy.Neurózy dětského věku, psychosomatické poruchy.Lehká mozková dysfunkce a hyperaktivní syndrom.Poruchy vývoje osobnosti.Poruchy mentální úrovně (oligofrenie a demence).Suicidální chování. Závislost na alkoholu a drogách.Důsledky psychické deprivace a týrání dítěte.Poruchy chování, delikvence.Depresivní stavy u dětí.

Literatura

Brown, TM., Pullen, IM. a Scott, AIF. Emergentní psychiatrie. Praha : Psychoanalytické nakladatelství, 1992. 160 s.Janík, A. a kol. Psychiatrie. Praha : Avicenum, 1983. 250 s.JANÍK, A. Obecná psychiatrie. Brno : Univetzita J.E.Purkyně, 1989. 186 s. ISBN 80-210-0086-4.Janík, A., Dušek, K. Diagnostika duševních poruch. Praha : Avicenum, 1987. 400 s.Lesný, I., Špitz, J. Neurologie a psychiatrie pro speciální pedagogy. Praha : SPN, 1989. 229 s.Matoušek, O. Kontexty neuróz. Praha : Avicenum, 1986. 198 s.

Požadavky

Požadavky na zápočet: zápočtový test popř. seminární práce

Garant

Mudr. Michal Maršálek, CSc.

Vyučující

Mudr. Michal Maršálek, CSc.