Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá odborná praxe II (PFYZ174)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ174 - Souvislá odborná praxe II, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Základní stavební prvky ortéz. 2. Tvarování dílů a polotovarů, jejich spojování a povrchová úprava. 3. Spojovací materiál v ortotice (v ortopedické protetice). 4. Bandážování ortéz - možnosti a hlavní zásady. 5. Pružiny v ortotice (v ortopedické protetice). 6. Páky, peloty, táhla, tahy a oka. 7. Snímání měrných podkladů ortéz (negativy, obkresy, míry). 8. Hlavokrční ortézy a límce. 9. Trupové ortézy (rigidní a dynamické). 10. Trupové ortézy typu měkkých bandáží (kosticové, elastické trup. ort., batůžky a pod.). 11. Trupové ortézy pro sed (sedáky do vozíků a další). 12. Břišní pásy, kýlní pásy, deo- a kolostomické pásy, urinály a suspensoria. 13. Ortézy pro kyčelní kloub. 14. Ortézy pro kolenní kloub. 15. Ortézy pro hlezenní kloub a nohu. 16. Ortézy podle Sarmienta pro dospělé. 17. Přístroje DK. 18. Ortoprotézy. 19. Speciální a pracovní ortézy. 20. Silikonové masky, kryty a návleky k zabránění jizev, silikonové ortézy k uvolnění kontraktur. 21. Ortopedické vložky 22. Korekční obuv 23. Složité vady v oblasti nohy a jejich kalceotické ošetření

Literatura

Literatura:1. HUSIČ, Ortotika, FOPTO 2003, 60 str.2. OTTO BOCK, Technické informace3. Kolektiv autorů, Ortotika,FOPTO 20044. SOSNA et al. Základy ortopedie. 1 vyd. TRITON 2001, 175str.5. EIS, Ortopedie pro speciální pedagogy,SPN 1986, 181 str.6. KAPHINGST,HEIM, Protetika, FOPTO 2003, 313 str.

Požadavky

Požadavky na zápočet: 100% účast na praxi zpráva týkající se průběhu praxe hodnocením zástupce zařízení ve kterém byla praxe vykonána. samostatně zhotovený ortotický výrobek,včetně měrných podkladů a technické dokumentace (praxe II.)

Garant

Tereza Čapková