Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe ve specializovaných zařízeních IV (PFYZ198)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ198 - Praxe ve specializovaných zařízeních IV, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Praxe na specializovaných zařízeních v rámci semestrální výuky se týká takových zdravotnických zařízení, které se zabývají léčebnou péčí o pacienty využívající technické pomůcky. Jsou to zejména pracoviště ortopedie, chirurgie, rehabilitace a neurologie. Tyto praktické zkušenosti může student získat i v léčebnách dlouhodobě nemocných, domovech důchodců a nebo zájmových organizací postižených. Student během svého studia si zvolí tři různá pracoviště, ve kterých se zaměří na práci s pacientem používající technickou pomůcku. Na závěr každé z těchto praxí napíše zprávu, která se bude týkat průběhu praxe, doplněnou hodnocením zástupce zařízení ve kterém byla praxe vykonána.

Literatura

1. HUSIČ, Ortotika, FOPTO 2003, 60 str.2. OTTO BOCK, Technické informace3. Kolektiv autorů, Ortotika,FOPTO 20044. SOSNA et al. Základy ortopedie. 1 vyd. TRITON 2001, 175str.5. EIS, Ortopedie pro speciální pedagogy,SPN 1986, 181 str.6. KAPHINGST,HEIM, Protetika, FOPTO 2003, 313 str.7. MAY, Amputations and prosthetics,Davis company, Philadelphia, 246 str.(anglicky)8. Odborný časopis , Ortopedická protetika, FOPTO 2000 - 20049. BRINCKMANN, Orthopadische biomechanik, Thieme 2000, 246 str. (německy)10. FENEIS, Anatomický obrazový slovník, Avicenum 1996, 455 str.

Požadavky

Požadavky na zápočet: 100% účast na praxi zpráva týkající se průběhu praxe hodnocením zástupce zařízení ve kterém byla praxe vykonána.

Garant

Bc. Jan Šnytr

Vyučující

Bc. Jan Šnytr