Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kompenzační pomůcky pro ZdP a adjuvatika (PFYZ206)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFYZ206 - Kompenzační pomůcky pro ZdP a adjuvatika, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Kompenzační pomůcky pro tělesně postižené - definice pojmu, jejich funkce a typy. Administrativní postup při získávání pomůcky - možnosti získání pomůcky, číselník VZP, formuláře, revizní lékař, nároky a povinnosti pacienta i lékaře2. Pomůcky k chůzi3. Pomůcky pro vybavení koupelny a toalety4. Prevence proti dekubitům5. Polohovací lůžka a příslušenství6. Mechanické vozíky a příslušenství7. Elektrické vozíky a skútry8. Zvedáky a závěsy9. Bandáže a ortézy10. Pomůcky pro sebeobsluhu11. Pomůcky při inkontinenci12. Bezbariérové úpravy, normy bezbariérových staveb13. Transportní systémy14. Úpravy motorových vozidel15. Vyhláška Ministerstva práce a sociálních věcí č. 182/1991 Sb§33,§34,§3516. Přehled nadací pro lidi se zdravotním handicapem17. Přehled firem na našem trhu a každoročních výstav kompenzačních pomůcekCvičení:1. Videoprojekce využití pomůcek v praxi2. Exkurze v prodejně zdravotnických potřeb a demonstrace pomůcek3. Praktické vyzkoušení pomůcek a hodnocení bariérového prostředí

Literatura

1. Číselník VZP - Zdravotnické prostředky2. Katalogy firem zabývající se danou problematikou 3. Jiří Votava a kol.: Základy rehabilitace4. Matěj Lachmann: Kompenzační pomůcky pro tělesně postižené (přednášky)

Požadavky

100% účast na přednáškách (25% lze nahradit) seminární práce na zadané téma zápočtový test

Garant

PhDr. Rostislav Čichoň, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Rostislav Čichoň, Ph.D.