Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dance Programs (PGYM631)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PGYM631 - Dance Programs, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení s různými tanečními technikami a směry, s jejich základními motivy a kroky, které vyúsťují do krátkých variací.

Sylabus

Seznámení s různými tanečními technikami a směry, s jejich základními motivy a kroky, které vyúsťují do krátkých variací. Semináře:1. Tanec. Druhy tance, dělení. Základy klasického tance (baletní technika podle B. Kneiseffa).2.-3. Moderní tanec, taneční techniky.4.-5. Hip Hop.6.-7. Funky.8.-9. Jazz dance.10.-11. Rock´n´roll.12.-13. Řízená improvizace.14. Vlastní tvorba taneční etudy.

Literatura

Literatura: BLAHUŠOVÁ, E. Rytmickogymnastické a taneční směry v rekreační tělesné výchově a sportu. Praha : FTVS UK (učební text), 1987.Doporučená literatura:JELÍNEK, S. Základní hudební pojmy. Praha : Beneš, 1998. ISMN M-706512-03-7ŠIMANOVSKÝ, Z. Hry s hudbou a techniky muzikoterapie. Praha : Portál, 1998.TARASOV, N. I. Klasický tanec. Praha : SPN, 1984.

Požadavky

Požadavek k zápočtu: Účast na přímé výuce - 28 hodin. Studium literatury. Praxe - osvojení si základů tanečních technik. Seminární práce - záznam taneční etudy. Tvůrčí činnost - tvorba a prezentace taneční etudy.

Garant

Mgr. Marie Fričová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Marie Fričová, Ph.D.