Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy informatiky a metodologie vědeckého výzkumu (PKIN011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PKIN011 - Základy informatiky a metodologie vědeckého výzkumu, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cvičení:Úvod do informační vědy, informační systémy na UK, EduroamElektronické informační zdroje, multioborové databázeAplikace pro e-learning, Moodle v prostředí UKOperační systémy, typy souborů a jejich konverze, komprimace dat, antivirový software, možnosti sdílení a přenosu dat, ochrana dat Textové editory Práce v textových editorechPublikační a citační etika. Tvorba bibl. citací. EndNoteWeb.Tabulkové procesoryZpracování dat v tabulkovém procesoruZáklady statistiky ve vybraném statistickém softwaruPrezentační software a hardware, interaktivní tabuleKlinické informační systémySoftware pro administrativu ordinace, práce s kartotékou, objednávání pacientů a pod.Datová schránka, elektronický podpis

Literatura

Doporučená literatura: BRATKOVÁ, Eva. (zprac.). Metody citování literatury a strukturování bibliografických záznamů podle mezinárodních norem ISO 690 a ISO 690-2 : metodický materiál pro autory vysokoškolských kvalifikačních prací [online]. Verze 2.0, aktualiz. a rozšíř. Praha : Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací, Asociace knihoven vysokých škol ČR, 2008-12-22 [2008-12-30]. 60 s. (PDF). Dostupný z WWW: . Budiš, P. Elektronický podpis. Olomouc : Anag, 2008. Číhař, J. 1001 tipů a triků pro Microsoft Excel 2007-2010. Brno : Computer Press, 2011. Dannhoferová, J. 1001 tipů a triků pro Microsoft Word 2007-2010. Brno : Computer Press, 2011. Kasal, P. a Svačina, Š. Lékařská informatika. Praha: Karolinum, 1998. Kasal, P., a Svačina, Š. Internet a medicína. Praha : Grada, 2001.

Požadavky

Požadavky na zápočet: Účast na seminářích. Test praktických dovedností z procvičených oblastí informačních a komunikačních technologií.

Garant

Ing. Tomáš VokounPhDr. Šárka Honsová, Ph.D.