Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika (PKIN045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PKIN045 - Informatika, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Úvod do informační vědy, informační systémy na UK, EduroamElektronické informační zdroje, multioborové databázeAplikace pro e-learning, Moodle v prostředí UKOperační systémy, typy souborů a jejich konverze, komprimace dat, antivirový software, možnosti sdílení a přenosu dat, ochrana dat Textové editory Práce v textových editorechPublikační a citační etika. Tvorba bibl. citací. EndNoteWeb.Tabulkové procesoryZpracování dat v tabulkovém procesoruZáklady statistiky ve vybraném statistickém softwaruPrezentační software a hardware, interaktivní tabuleMarketingové informační systémyOnline analytické nástroje (Google Analytics apod.).Datová schránka, elektronický podpis

Literatura

Doporučená literatura: BRATKOVÁ, Eva. (zprac.). Metody citování literatury a strukturování bibliografických záznamů podle mezinárodních norem ISO 690 a ISO 690-2 : metodický materiál pro autory vysokoškolských kvalifikačních prací [online]. Verze 2.0, aktualiz. a rozšíř. Praha : Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací, Asociace knihoven vysokých škol ČR, 2008-12-22 [2008-12-30]. 60 s. (PDF). Dostupný z WWW: . Budiš, P. Elektronický podpis. Olomouc : Anag, 2008. Číhař, J. 1001 tipů a triků pro Microsoft Excel 2007-2010. Brno : Computer Press, 2011. Dannhoferová, J. 1001 tipů a triků pro Microsoft Word 2007-2010. Brno : Computer Press, 2011.

Požadavky

Požadavky na zápočet: Test praktických dovedností z procvičených oblastí informačních a komunikačních technologií.

Garant

PhDr. Šárka Honsová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Šárka Honsová, Ph.D.