Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace III - triatlon - vytrvalostní víceboje /TR/ (PLSM040)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PLSM040 - Sportovní specializace III - triatlon - vytrvalostní víceboje /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit se s obecnými základy biomechaniky, motorického učení v cyklistické části TT-VV. Získat specifické poznatky o metodice koordinačního zdokonalování pohybových cyklů v plavání a jízdě na kole a hodnocení jeho úrovně, o rozvoji specifických plaveckých silových předpokladů. Dále získat znalosti o pravidlech a rozhodování v TT-VV, přípravě a pořádání závodů.

Sylabus

Obsah výuky:Cvičení: 1. Koordinační zdokonalování pohybových cyklů v jízdě na kole2.-3. Metodika videozáznamu jízdy na kole - vyhodnocení, dokumentace4.-5. Všeobecná kondiční příprava v etapě specializované sportovní přípravy v TT-VV- ukázky tréninků 6.-7. Příprava a organizace závodu v TT-VVPřednášky:8.-9. Biomechanické základy jízdy na kole, kruhového způsobu šlapání, zvláštnosti techniky jízdy na kole ve vytrvalostních vícebojích10.-11. Metody hodnocení pohybového cyklu při jízdě na kole elitních cyklistů a triatlonistů, porovnání s individuálním provedením, koordinační zdokonalování pohybových cyklů při jízdě na kole12. Rozvoj specifických silových předpokladů v etapě specializované sportovní přípravy v TT-VV - metody, hodnocení úrovně13. Práce s odborným textem, výběr tématu a zadání závěrečné bakalářské práce14. Pravidla a organizace závodu v TT-VVPožadavky na zápočet:Vypracování a obhajoba projektu závěrečné bakalářské práceZvládnutí vybraných speciálních koordinačních cvičení - plavání, běh, kolo Seminární práce: - metodická řada koordinačního zdokonalování vybraného chybného provádění plaveckého nebo cyklistického pohybového cyklu - písemná příprava+pedagogický výstupAktivní účast při přípravě a organizaci závodu v TT-VV (AM ČR)

Literatura

Literatura:HENKE, Sv., aj. Skripta pro trenéry cyklistiky I.-III. třídy. Praha, FTVS, 2007. 164 s.HOFER, Zd., aj. Technika plaveckých způsobů. Praha: Univerzita Karlova, 2000. 100 s.formánek,j., horčic,j. Triatlon-historie, trénink, výsledky. 1.vyd. Praha : Olympia, 2003HORČIC, J.: Metodický dopis 3/96: Všeobecná příprava v triatlonu. Praha: Český svaz triatlonu, 1996. 50 s.ŠAFRÁNEK, J. Biomechanika šlapání, zdokonalování jízdy na kole : studijní materiály. Praha, FTVS, 1996Pravidla triatlonu a duatlonu. Praha : STK - Český svaz triatlonu, 1994.ČECHOVSKÁ, I., aj. Metodický dopis1/94: Plavecká příprava v triatlonu. Praha: Český svaz triatlonu, 1994. 42 s.SCHRAMM, E., aj. Sport-schwimmen. Berlin : Sportverlag, 1987. 330 s. ISBN 3- 328 - 00138 - 7

Garant

PaedDr. Josef Horčic, Ph.D.Mgr. Lenka Kovářová, Ph.D.,MBA