Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe II - směr aktivity podporující zdraví /AZ/ (PLSM073)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PLSM073 - Odborná praxe II - směr aktivity podporující zdraví /AZ/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti působí jako praktikující tělovýchovní pedagogové (hospitace, poté mikrovýstupy, následované vedením tréninku, vyučovacího či jiného tělovýchovného procesu) v různých tělovýchovných zařízeních. Jsou to tělovýchovné jednoty (sportovní kluby), občanská sdružení (Sokol, Orel apod.) či fitcentra (tělovýchovné služby).

Sylabus

Obsah výuky:Semináře a cvičení:1. Úvodní seminář před nástupem studentů na praxi.2. - 19. Hospitace, pedagogické výstupy (přípravy na vedení a vedení tréninku, cvičebních hodin, odborná konzultační činnost apod. (rozbory pedagogických pokusů studenta s fakultním trenérem, cvičitelem).20. Seminář s průběžnou kontrolou aktivit praktikujících studentů.21. -39. Hospitace, pedagogické výstupy (přípravy na vedení a vedení tréninku, cvičebních hodin, odborná konzultační činnost apod.), rozbory pedagogických pokusů studenta s fakultním trenérem, cvičitelem..).40. Seminář s průběžnou kontrolou aktivit praktikujících studentů.41. - 55. Hospitace, pedagogické výstupy (přípravy na vedení a vedení tréninku, cvičebních hodin, odborná konzultační činnost apod. (rozbory pedagogických pokusů studenta s fakultním trenérem, cvičitelem).56. Hodnotící závěrečný seminář.Požadavky na zápočet: kladné hodnocení praxe fakultním trenérem či cvičitelem včasné odevzdání úplné dokumentace praxe

Literatura

Literatura:TILINGER, P., KOVÁŘ, K., LEJČAROVÁ, A. Systém zvyšování odbornosti fakultních (cvičných) učitelů. Zapletalová, L. (editor) Vzdelávanie odborníkov pre tělesnu výchovu a šport v tradícii a perspektivách. Vedecký zborník. Bratislava: FTVŠ UKo a SVSPTVŠ, 2006, ISBN 80-89257-03-8, s.167-170. KOVÁŘ, K. TILINGER, P., LEJČAROVÁ, A. Multimediální manuál fakultního učitele UK FTVS. Praha : FTVS UK, 2006. ISBN 80-86317-45-5.TILINGER, P. a kol. Průvodce pedagogickými praxemi v tělesné výchově a sportu : učební texty Univerzity Karlovy v Praze. Praha : Karolinum, 2006. 104 s. ISBN 80-246-1241-0.TILINGER, P. a kol. Průvodce pedagogickými praxemi v tělesné výchově a sportu : učební texty Univerzity Karlovy v Praze. Praha : Karolinum, 2006. 104 s. ISBN 80-246-1241-0.DOVALIL, J. a kol. Výkon a trénink ve sportu. Praha : Olympia, 2005.SVOBODA, B. Pedagogika sportu. Praha : Karolinum, 2000.TILINGER, P., KOVÁŘ, K. Kurz distančního vzdělávání ?Odborná praxe v tělovýchově?

Garant

Prof. Ing. Václav Bunc, CSc.PhDr. Andrea Mahrová, Ph.D.PhDr. Iva Šeflová, Ph.D.