Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe II - trenérství - triatlon /TR/ (PLSM074)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PLSM074 - Odborná praxe II - trenérství - triatlon /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti působí jako praktikující tělovýchovní pedagogové (hospitace, poté mikrovýstupy, následované vedením tréninku, vyučovacího či jiného tělovýchovného procesu) v různých tělovýchovných zařízeních. Jsou to tělovýchovné jednoty (sportovní kluby), občanská sdružení (Sokol, Orel apod.) či fitcentra (tělovýchovné služby).

Sylabus

Obsah výuky: Rámcový plán výuky odborné praxe II - sportovní specializace triatlon-vytrvalostní víceboje:1. Úvodní seminář před nástupem studentů na praxi do TJ, oddílů a center se specializací triatlon.2. Hospitace, pedagogické výstupy ve vybraných oddílech a centrech zaměřených na přípravu v triatlonu v 1.třetině odborné praxe II (přípravy na vedení a vedení tréninku, cvičebních hodin, odborná konzultační činnost apod., rozbory pedagogických pokusů studenta s fakultním trenérem, s vybraným externím trenérem z prostředí triatlonu..).3. Seminář s průběžnou kontrolou proběhlých aktivit praktikujících studentů v 1.třetině odborné praxe II, úpravy, doporučení a pokyny pro následující část odborné praxe. 4. Pedagogické výstupy ve 2.třetině odborné praxe II (přípravy na vedení a vedení tréninku, cvičebních hodin, odborná konzultační činnost apod., rozbory pedagogických pokusů studenta s fakultním trenérem, s vybraným externím trenérem z prostředí triatlonu..).5. Seminář s průběžnou kontrolou aktivit praktikujících studentů ve 2.třetině odborné praxe II, , úpravy, doporučení a pokyny pro následující část odborné praxe. 6. Pedagogické výstupy v poslední třetině odborné praxe II (přípravy na vedení a vedení tréninku, cvičebních hodin, odborná konzultační činnost apod.), rozbory pedagogických pokusů studenta s fakultním trenérem, s vybraným externím trenérem z prostředí triatlonu..)7. Závěrečný seminář, vyhodnocení práce, zápočtyPožadavky na zápočet: 100% splnění počtu hospitací a pedagogických výstupů, vyplnění požadovaných formulářů (přílohy 13-16 - viz Tilinger, 2006), písemné vypracování charakteristiky zařízení kde proběhla odborná praxe a charakteristiky vedené skupiny, písemné vyhodnocení odborné praxe, předložení písemných příprav na tréninkové jednotky.

Literatura

Literatura:TILINGER, P., KOVÁŘ, K., LEJČAROVÁ, A. Systém zvyšování odbornosti fakultních (cvičných) učitelů. Zapletalová, L. (editor) Vzdelávanie odborníkov pre tělesnu výchovu a šport v tradícii a perspektivách. Vedecký zborník. Bratislava: FTVŠ UKo a SVSPTVŠ, 2006, ISBN 80-89257-03-8, s.167-170. KOVÁŘ, K. TILINGER, P., LEJČAROVÁ, A. Multimediální manuál fakultního učitele UK FTVS. Praha : FTVS UK, 2006. ISBN 80-86317-45-5.TILINGER, P. a kol. Průvodce pedagogickými praxemi v tělesné výchově a sportu : učební texty Univerzity Karlovy v Praze. Praha : Karolinum, 2006. 104 s. ISBN 80-246-1241-0.TILINGER, P. a kol. Průvodce pedagogickými praxemi v tělesné výchově a sportu : učební texty Univerzity Karlovy v Praze. Praha : Karolinum, 2006. 104 s. ISBN 80-246-1241-0.DOVALIL, J. a kol. Výkon a trénink ve sportu. Praha : Olympia, 2005.SVOBODA, B. Pedagogika sportu. Praha : Karolinum, 2000.TILINGER, P., KOVÁŘ, K. Kurz distančního vzdělávání ?Odborná praxe v tělovýchově?

Garant

PaedDr. Josef Horčic, Ph.D.Mgr. Lenka Kovářová, Ph.D.,MBA