Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo I (PMNG072)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMNG072 - Právo I, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Právo- pojem, vznik právní kultury, úloha historie a komparace při studiu právaPrameny práva v ČR, hlavní kodexyStát - základní pojmy, typy státu, funkce státuVztah vnitrostátního a mezinárodního právaÚstavní pořádek a Ústava ČRKoncepce základních práv a svobodVeřejná správa, její klasifikace a organizační struktura. Státní správa a samosprávaFormy činnosti veřejné správy: abstraktní a konkrétní akty, zejména správní akty, jiné formy správní činnostiSprávní řízení.Správní deliktyZákladní principy daňového práva v systému práva finančního.Daň z příjmů a její aplikace na příjmy ve sportovní činnostiDaňové povinnosti spojené se sportem Základní principy daňového řízení.

Literatura

Text Ústavy ČR a Listiny základních práv a svobod. Praha : Sagit 1999.HENDRYCH a kol. Správní právo - obecná část, 4. vyd. , Praha : C.H. Beck, 1995.Zákon č. 71/1967 Sb. o správním řízení ve znění pozdějších předpisů.Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích ve znění pozdějších předpisů.VOPÁLKA, ŠIMUNKOVÁ, ŠOLÍN: Správní řád - komentář, Praha: C.H. Beck, 1999.MATES a kol. Základní správního práva trestního. Praha: C.H. Beck, 1995.BAKEŠ a kol.: Finanční právo. 2. vydání. Praha : C.H. Beck, 1999.

Požadavky

Požadavky na zápočet: aktivní účast na výuce, referát (seminární práce)

Garant

JUDr. Jiří Hřebejkprof. JUDr. Hana Marková, CSc.JUDr. Ivana Millerová, PhD.

Vyučující

JUDr. Jiří Hřebejk