Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomie, ekonomika sportu (PMNG087N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMNG087N - Ekonomie, ekonomika sportu, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Tržní mechanismus a jeho fungování2. Peníze, cena, inflace3. Nezaměstnanost4. Makroekonomické výstupy, hospodářský cyklus5. Monetární a fiskální politika6. Užitek, elasticita poptávky a nabídky7. Dokonalá s nedokonalá konkurence8. Sport a jeho postavení v národním hospodářství z pohledu makro a mikroekonomie9. Legislativa sportovních organizací a vazba na právo EU, organizační uspořádání10. Vztah tělesné kultury k odvětvím NH, segmentový model sportovního odvětví11. Institucionální a organizační zabezpečení sportu, lidské zdroje, personální práce12. Modely financování sportovních akcí, asociací, TV jednot a sportovních klubů13. Úloha marketingu a médií ve sportu14. Vrcholový a profesionální sport na počátku třetího tisíciletí

Literatura

Povinná:1. KRAFT, J., BEDNÁŘOVÁ, P. (2009). Ekonomie I. Pro neekonomické studijní obory. Liberec: Technická Univerzita v Liberci.2. NOVOTNÝ, J. (2011). Sport v ekonomice. Wolters Kluwer Česká republika.

Požadavky

Požadavky na zkoušku: písemná, následně ústní zkouška

Garant

PhDr. Jan Šíma, Ph.D.