Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management lidských zdrojů (PMNG089N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMNG089N - Management lidských zdrojů, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Filosofie řízení lidských zdrojů a jejich cíle.2. Základy motivace - odměňování . Systémy odměňování pracovníků3. Zásady hodnocení pracovníků, organizace, kriteria a metody hodnocení.4. Hodnotící pohovor a etika hodnocení pracovníků5. Metody a formy podnikového vzdělávání.6. Rozvoj pracovníků a rámec zaměstnaneckých vztahů - odbory.7. Zdravotní a sociální péče s ohledem na sportovní specifika. Personální administrativa a informační systémy.Semináře:1. Workshopy a cvičení na téma jak řídit a pečovat o lidské zdroje2. Určování odměn a zařazení pracovníků: co odměňovat v oblasti sportu.3. Kriteria a metody hodnocení učitelů TV a manažerů sportu.4. Jak vést hodnotící pohovor5. Ukázky metod vzdělávání (koučování) a assessment centra - odhadu potenciálu pracovníka.6. Metody rozvoje a určování kariérních cílů s ohledem na oblast sportu..7. Sportovní specifika v oblasti péče o sportovce a zaměstnance.

Literatura

KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů.Praha: Management Press 2008,350 s., ISBN 978-80-7261-168-3.MILKOVICH, G. T., BOUDREAU, J. W. Řízení lidských zdrojů. Praha: Grada Publishing 1993, 1160 s.ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů.. Praha: Grada Publishing 2002, 856 s.

Požadavky

Požadavky na zápočet: písemný test Požadavky na zkoušku: ústní, 2 otázky

Garant

PhDr. Vladimír Janák, CSc.Mgr. Josef Voráček

Vyučující

PhDr. Vladimír Janák, CSc.Mgr. Josef Voráček