Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská politika v ČR (PMNG096N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMNG096N - Hospodářská politika v ČR, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Sylabus:Ekonomie a právoEkonomické dějiny a počátky hospodářské politikyTržní systémPeníze a jejich úloha v ekonomiceZáklady právaStát a hospodářská politikaInflace jako jev moderní ekonomikyTrh peněz a měnová politikaEkonomický růst a hospodářský cyklusVeřejný sektor a veřejné statkyMezinárodní obchod, vnější rovnováha a měnové kurzyEkonomická integraceHospodářská politika jednotného vnitřního trhu EUProces globalizace a mezinárodní obchodní systém

Literatura

Literatura:BLAŽEK, J. a kol. Ekonomie, právo a hospodářská politika v českém prostředí. Praha: Wolters Kluwer, 2012.KRAFT, J., FÁREK, J. Světová ekonomika a ekonomická integrace v období globalizace. 2. vydání. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2008. REJNUŠ, O., Finanční trhy, Praha: GRADA, 2014.

Garant

Mgr. Tomáš Ruda