Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prognostika a sport (PMNG102N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMNG102N - Prognostika a sport, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Základní pojmy a poznatky prognostiky. 2. Kvantitativní prognostické metody 3. Časové řady a jejich aplikace ve sportu 4. Technologické prognózy a sport 5. Kvalitativní prognostické metody 6. Brainstorming a panel expertů 7. Křížové interakce, Strom významnosti a morfologická analýza, analýza textu pro předvídání 8. Simulace a hry. 9. Praktické aplikace: vývoj rekordů ve sportu10. Praktické aplikace: prognóza vývoje ekonomiky a sport11. Praktické aplikace: vývoj Internetu a RFID12. Praktické aplikace: vývoj zdravotnictví a sport13. Praktické aplikace: vývoj sportovních klubů14. Závěry a publikovaná prognóza CIA (USA)

Literatura

Literatura:1. Čáslavová, E. Management a marketing sportu Praha: Olympia. 20092. Potůček, M. Manuál prognostickým metod, SLON 20063. Štědroň, B. Marketing a nová ekonomika, C.H.BECK, 20104. Štědroň, B.a kol: Prognostické metody a jejich aplikace, C.H.BECK 20125. Štědroň,B: Technologické prognózy, Sdělovací technika 2013 (v tisku)

Požadavky

seminární práce

Garant

Doc.RNDr. Bohumír Štědroň, CSc.

Vyučující

Doc.RNDr. Bohumír Štědroň, CSc.