Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plavání II (PPLS093C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPLS093C - Plavání II, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Semináře:1. Vliv pohybového tréninku ve vodě na organismus člověka2. Diagnostika techniky v plavání3. Trénink aerobní zdatnosti a svalové síly v plavání4. Základy vodního póla, pravidla5. Základy synchronizovaného plavání, pravidla6. Základy skoků do vody, pravidla7. Písemný test Cvičení:1. Zdokonalování plaveckého způsobu kraul, rozvoj plavecké vytrvalosti. Základy vodního póla, rozvoj plavecké vytrvalosti.2. Natáčení individuální kraulové techniky na video. Analýza techniky plaveckého způsobu kraul, využití vodního póla k rozvoji kondice, rozvoj plavecké vytrvalosti plaveckého způsobu prsa.3. Analýza techniky plaveckého způsobu kraul, základy skoků do vody, rozvoj plavecké vytrvalosti plaveckého způsobu prsa. Analýza techniky plaveckého způsobu kraul, využití skoků do vody v plavecké výuce, rozvoj plavecké vytrvalosti plaveckého způsobu znak.4. Analýza techniky plaveckého způsobu kraul, základy synchronizovaného plavání, rozvoj plavecké vytrvalosti plaveckého způsobu znak. Analýza techniky plaveckého způsobu kraul, využití synchronizovaného plavání k rozvoji plavecké techniky (pocit vody, poloha, síla), rozvoj plavecké vytrvalosti plaveckého způsobu motýlek.5. Zdokonalování plaveckého způsobu motýlek, rozvoj vytrvalosti polohový závod. Vodní pólo hra dle zjednodušených pravidel, rozvoj vytrvalosti a techniky. 6. Synchronizovaného plavání jednoduché sestavy, rozvoj vytrvalosti a techniky. Skoky do vody s využitím skokanského prkna.7. Tréninkový motiv k rozvoji vytrvalosti polohový závod. Tréninkový motiv k rozvoji vytrvalosti.

Literatura

Literatura:ČECHOVSKÁ, I., MILER, T. Plavání. 2. přeprac. vyd. Praha : Grada Publishing, 2008. 128 s. ISBN 978-80-247-2154-5.HOCH, M. et.al. Plavání (Teorie a didaktika). 1.vyd.Praha: SPN,1983. 171 s.HOFER, Z. et al. Technika plaveckých způsobů. 1.vyd. Praha: Univerzita Karlova v Praze, 2000, 100 s., ISBN 80-246-0169-9.Seznam přístupný na elektronické adresehttp://www.ftvs.cuni.cz/Katedry/kps/studovna.php

Požadavky

Požadavky na zápočet: Aktivní účast na přímé výuce ze 85 % 100 m PZ dle platných pravidel plavání v limitu (muži 1:40, ženy 1:53) 400 m K v limitu: muži 8:00, ženy 9:00. Vědomostní test.

Garant

Mgr. Daniel JurákMgr. Veronika Kramperová