Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Somatorelaxace (PPPD038)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPPD038 - Somatorelaxace, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Semináře:1. Tělesné schéma,techniky sebevnímání2. Relaxační účinky tělesných cvičení3. Dechová cvičení a možnosti jejich využití v autoregulaci4. Taktilní relaxace jejich využití 5. Jacobsonova technika a možnosti její využití v relaxaci6. Autogenní trénink a možnosti jejich využití v relaxaci a aktivaci

Literatura

1. Baštecký, J., Šavlík, J. a Šimek, J.(1993): Psychosomatická medicina. Praha, Grada, Avicenum.2. Feldenkrais, M. Feldenkraisova metoda - Pohybem k sebeuvědomění. 1. vydání. Praha : Pragma, 1996.3. Hájek, K. (2002): Tělesně zakotvené prožívání. Praha, Karolinum.4. Hátlová, B. Kinezioterapie, pohybová cvičení v léčbě psychických poruch. I. vyd. Praha: Karolinum, 2003.5. Nešpor, K. Návykové chování a závislost. Praha: Portál, 2000.6. Vašina, L. (1999): Sanoterapie. Masarykova Univerzita, Brno.

Požadavky

Požadavky na zápočet: 70% docházky, seminární práce na zadané téma

Garant

PhDr. Ivana Harbichová, Ph.D.Mgr. Jiří Mudrák, Ph.D.