Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní příprava dětí a mládeže /TR/ (PPPD067)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPPD067 - Sportovní příprava dětí a mládeže /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1) Obecná východiska sportovní přípravy dětí, Evropská charta sportu o sportu dětí, rozdíly mezi tréninkem dětí a dospělých.2) Věkové a vývojové zákonitosti, kalendářní a biologický věk, senzitivní období a jejich význam pro trénink dětí.3) Dlouhodobá koncepce sportovního tréninku, rozdíly mezi koncepcí ranné specializace a tréninku odpovídajícího vývoji, všestrannost, etapa sportovní předpřípravy, základního tréninku a specializovaného tréninku.4) Obecné zásady tréninku dětí. Sociálně interakční formy, počet asistentů, vztah k dětem, význam pomůcek pro trénink5) Složky sportovního tréninku. Význam jednotlivých složek, metody, formy a prostředky rozvoje pohybových schopností a dovedností. Vliv dlouhodobé přípravy na jednotlivé pohybové schopnosti.6) Výběr talentů. Definice pojmů, proces výběru, etapy výběru. Oblasti zasahující do sportovní přípravy dětí ? rodina, škola.

Literatura

Dovalil, J. ? Choutková, B.: Abeceda tréninku chlapců a děvčat, Praha : Olympia 1989.Dovalil, J.: Věkové zvláštnosti dětí a mládeže a sportovní trénink. Praha : Univerzita Karlova 1988.Pavliš, Z. - Perič, T. et al.: Školení trenérů ledního hokeje. Vybrané obecné obory. ČSLH : Praha 1995.Perič, T.: Sportovní příprava dětí. Praha : Grada 2004.Perič, T.: Hry ve sportovní přípravě dětí. Praha : Grada 2004.Perič, T.: Výběr sportovních talentů. Praha : Grada 2006.

Požadavky

Požadavky zápočtuÚčast na výuce, seminární práce

Garant

doc. PaedDr. Tomáš Perič, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Tomáš Perič, Ph.D.