Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe v tělovýchově I (PPPD138)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPPD138 - Odborná praxe v tělovýchově I, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Obsah výuky:Semináře / cvičení:1. Úvod do výuky, seznámení s cíli předmětu, zadání úkolů pro pozorování2. Seminář k projektům pozorování (obhajoba projektů). 3., 4. Hospitace ve sportovním klubu (výkonnostní a vrcholový sport).5. Seminář k předcházejícím hospitacím (prezentace výsledků sledování).6., 7. Hospitace ve sportovních klubech (sport dětí a mládeže).8. Seminář k předcházejícím hospitacím (prezentace výsledků sledování).9., 10. Hospitace v zařízeních, poskytujících tělovýchovné služby.11. Seminář k předcházejícím hospitacím (prezentace výsledků sledování).12.,13. Hospitace ve spolkové tělovýchově a "netradičních" institucích (Akademie Kung Fu, sport handicapovaných apod.).14. Seminář k předcházejícím hospitacím (prezentace výsledků sledování).15. Závěrečný seminář (obhajoba závěrů sledování), vyhodnocení výuky, zápočty.

Literatura

TILINGER, P. a kol. Pedagogické a odborné praxe v tělesné výchově a sportu. Praha : Karolinum, 2009DOVALIL, J. a kol. Výkon a trénink ve sportu. Praha : Olympia, 2009.SVOBODA, B. Pedagogika sportu. Praha : Karolinum, 2002.SLEPIČKA, P. a kol. Psychologie sportu. Praha : Karolinum, 2009.Poznámka: obsáhlý seznam doporučené literatury ke zpracování příslušných seminárních témat je uveden v prvně uvedených skriptech.

Požadavky

Požadavky na zápočet:Seminární práce

Garant

doc. PhDr. Pavel Tilinger, CSc.PhDr. Libor Flemr, Ph.D.doc. PhDr. Jiří Suchý, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Libor Flemr, Ph.D.doc. PhDr. Jiří Suchý, Ph.D.doc. PhDr. Pavel Tilinger, CSc.