Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sport a tréninkové zatížení OSP (PPPD169N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPPD169N - Sport a tréninkové zatížení OSP, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Sportovní příprava zdravotně postižených. Význam, cíl a úkoly. Základní pojmy. Stručná historie sportu ZdP. Organizace sportu ZdP.2. Systémový přístup ke ST. Trénink jako proces adaptace motorického učení. Sociálně psychologické aspekty.3. Sportovní výkon a jeho struktura. Zatížení a zatěžování. Manipulace se zatížením.4. Složky ST - kondiční a technická příprava.5. Taktická a psychologická příprava.6. Specifikace ST tělesně postižených.7. Specifikace ST smyslově postižených.8. Specifikace ST mentálně postižených.

Literatura

1. Dovalil, J. a kol. Výkon a trénink ve sportu. Praha: Olympia 20022. Dovalil, J. a kol. Sportovní trénink (Lexikon základních pojmů). Praha: Karolinum 1992.3. Kábele, J. Sport vozíčkářů. Praha: Olympia 19924. Potměšil, J. Sport zdravotně postižených. In. Tilinger, P., Perič, T. Tělesná výchova a sport na přelomu století. Sborník referátů konference. Praha: FTVS UK 1996.5. Potměšil, J. Sport osob se zdravotním postižením v ČR. In Slepička, P., Slepičková, I. Sport, stát a společnost. Praha: FTVS UK 2000.

Požadavky

Požadavky na zápočet: Seminární práce na zadané téma

Garant

PhDr. Rostislav Čichoň, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Rostislav Čichoň, Ph.D.