Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie hromadného chování /OO/ (PPPD172N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPPD172N - Psychologie hromadného chování /OO/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Hromadné chování v historickém kontextu - Psychologie davu2. Teoretické koncepty hromadného chování3. Vznik a rozvoj hromadného chování4. Davová psychika v situaci ohrožení5. Hromadné chování v existenční zátěži6. Skupinové a hromadné chování7. Případové studie hromadného chováníSemináře:1. Hromadné chování ve válečných situacích2. Živelné pohromy a hromadné chování3. Masové hudební produkce jako stimul hromadného chování4. Hromadné chování sportovních diváků v situaci emoční zátěže5. Diagnostické metody sloužící ke zjištění psychické odolnosti6. Diagnostické metody sloužící ke zjištění psychické odolnosti7. Vypracování písemného testu

Literatura

Brečka, T. A. (2009). Psychologie katastrof: vybrané kapitoly. Praha; Kroměříž: Triton.Mikšík, O. (2005). Hromadné psychické jevy: psychologie hromadného chování. Praha: Karolinum.Mikšík, O. (2009). Psychika osobnosti v období závažných životních a společenských změn. Praha: Karolinum.Vodáčková, D. a kol. (2002). Krizová intervence. Praha: Portál.Štětina, J.a kol. (2000). Medicína katastrof a hromadných neštěstí. Praha: Grada Publishing.

Požadavky

Písemný test

Garant

prof. PhDr. Pavel Slepička, DrSc.Mgr. Jiří Mudrák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Mudrák, Ph.D.prof. PhDr. Pavel Slepička, DrSc.