Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a základy didaktiky sportovních her (PSPH038)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH038 - Teorie a základy didaktiky sportovních her, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1) Úvod do studia, didaktický proces ve sportovních hrách (interakční podstata - žák, učitel, učivo), základní organizační formy (utkání, tréninkový proces), utkání ve školní TV (utkání s upravenými pravidly). 2) Institucionální praxe SH (pravidla a řády, hrací systém), k možnostem organizace soutěží ve školní TV, modifikované sportovní hry. 3) Vytváření podmínek pro učení herním dovednostem (MOF, transpozice činností do herních podmínek).

Literatura

PSOTTA, R., VELENSKÝ, M. a kol. Základy didaktiky sportovních her. Praha : Karolinum 2009.TÁBORSKÝ, F. a kol. Základy teorie sportovních her. Praha : Univerzita Karlova, 2007.VELENSKÝ, M. a kol. Průpravné hry. Praha : Karolinum, 2005Rozšiřující literatura: Dle doporučení jednotlivých vyučujících.

Požadavky

1/ Účast;2/ Vypracování seminární práce;3/ Test z pravidel SH;4/ Ústní pohovor.

Garant

PaedDr. Michael Velenský, PhD