Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace I - basketbal /TR/ (PSPH055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH055 - Sportovní specializace I - basketbal /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Vstup do studia specializace (organizace výuky, požadavky trenérského řádu ČBF);2. Vstup do studia specializace (cíle, úkoly, terminologie, literatura, informační zdroje);3. Historie basketbalu;4. Pravidla basketbalu, charakteristika sportovní hry;5. Rozhodování ve sportovní hře (význam rozhodování v aspektech pedagogiky sportu);6. Organizace a řízení sportovní hry na mezinárodní úrovni (FIBA);7. Organizace a řízení sportovní hry v ČR (ČBF);8. Modifikace sportovní hry;9. Obsah basketbalu, klasifikace herních činností;10. Základy didaktiky basketbalu, pojetí basketbalu ve školní TV a ve sportovním tréninku;11. Současné pojetí didaktiky sportovních her;12. Úvod do diagnostiky herního výkonu;13. K problémům a tendencím didaktického procesu basketbalu v ČR;14. Závěrečná lekce.

Literatura

VELENSKÝ, M. Basketbal. Základní program aplikace útočných a obraných činností. Praha : Svoboda, 1998.VELENSKÝ, M., KARGER, J. Basketbal. Herní trénink, kondiční trénink, technika, taktika. Praha : Grada Publishing, 2000.VELENSKÝ, M. Streetball. Praha : Olympia, 2000.VELENSKÝ, M. Pojetí basketbalového učiva pro děti a mládež. Praha : Karolinum, 2008

Požadavky

Účast ve výuce, test

Garant

PaedDr. Michael Velenský, PhDMgr. Michal Ježdík