Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace I - tenis /TR/ (PSPH062)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH062 - Sportovní specializace I - tenis /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Úvod do studia specializace. Minitenis v ČR.2. Názvosloví, grafické značení. internet, studijní materiály.3. Historie tenisu v ČR4. Historie tenisu ve světě.5. Systematika tenisu.6. Úloha a role trenéra, etický kód trenéra.7. Trénink začátečníků. Hlediska a výběr talentů.Cvičení:1. Minitenis - úvod.2. Minitenis - organizace výuky.3. Základní údery - forhend, bekhend.4. Základní údery - volej a smeč.5. Základní údery - podání.6. Zásady správného rozcvičení, tréninková jednotka.7. Praktický test z dovedností.

Literatura

DUŠEK, I. Tenisový trenérský manuál 1.stupně. Olomouc: UP Olomouc, 2002. s. 96.ČTS. Pravidla tenisu. Praha: ČTS, 2008.STOJAN, S., BRABENEC, J. Tenis zdravým rozumem. Praha: T/Production, 1999. MAŠKA, O., ŠAFAŘÍK, V. Nácvik a trénink v tenisové praxi. Litvínov: Dialog, 1998.

Požadavky

75% aktivní účast na hodinách test znalostí test základních tenisových dovedností

Garant

Mgr. Tomáš Kočíb