Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace II - tenis /TR/ (PSPH128)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH128 - Sportovní specializace II - tenis /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Sportovní příprava mládeže.2. Systém, cíl, úkoly, principy, etapy přípravy. 3. Komunikace v roli trenéra tenisu.4. Metodika výuky tenisu a tréninku. 5. Skupinová tréninková jednotka.6. Individuální tréninková jednotka7. Moderní a tradiční přístupy výuky a jejich aplikace v tréninku. Cvičení:1. Koordinace v tenise I.2. Koordinace v tenise II.3. Základní úderová technika.4. Metodika nácviku úderové techniky.5. Skupinová tréninková jednotka.6. Individuální tréninková jednotka. 7. Metodické výstupy.

Literatura

DUŠEK, I. Tenisový trenérský manuál 1.stupně. Olomouc: UP Olomouc, 2002. s. 96.ZHÁNĚL, J., ZLESÁK, F. Koordinační schopnosti v tenise: Přehled, význam, rozvoj. Olomouc: UP Olomouc, 1999. ISBN 80-7067-959-XMAŠKA, O., ŠAFAŘÍK, V. Nácvik a trénink v tenisové praxi. Litvínov: Dialog, 1998.STOJAN, S., BRABENEC, J. Tenis zdravým rozumem. Praha: T/Production, 1999.

Požadavky

75% aktivní účast na hodinách test znalostí test základních tenisových dovedností

Garant

Mgr. Tomáš Kočíb

Vyučující

Mgr. Tomáš Kočíb