Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace II - volejbal /TR/ (PSPH130)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH130 - Sportovní specializace II - volejbal /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti si osvojují problematiku nácviku herních činností jednotlivce (HČJ) ve volejbalu.

Sylabus

Obsah výuky: Přednášky1. Charakteristika, rozbor a nácvik HČJ - podání2. dtto - přihrávka 3. dtto - nahrávka4. dtto - útočný úder5. dtto - blokování6. dtto - vybírání7. Rekapitulace probraného učiva Cvičení8. Nácvik podání (spodní podání, vrchní čelné rotované podání)9. Nácvik přihrávky (v ose těla i mimo osu)10. Nácvik nahrávky (vysoká nahrávka do zón IV, III a II na místě a po pohybu)11. Nácvik útočného úderu (první fáze - útoční úder po vysoké nahrávce do zón IV a II) 12. Nácvik bloku (jednoblok, přesuny a základy dvojbloku) 13. Nácvik vybírání (základy pádové techniky)14. Testování studentů ze základních praktických trenérských dovedností.

Literatura

Literatura:HANÍK, Z. a kol. Volejbal - Učebnice pro trenéry mládeže. Mladá fronta a.s, 2014BUCHTEL, J. a kol. Teorie a didaktika volejbalu. Praha: Karolinum, 2005. CÍSAŘ, V. Volejbal, technika a taktika hry, průpravná cvičení. Praha: Grada Publishing, 2005.HANÍK, Z., LEHNERT, M. a kol. Volejbal. Herní dovednosti a kondice v tréninku mládeže. Český volejbalový svaz, 2004.HANZELKA, R. Průpravná a herní cvičení ve volejbalu. Ústí nad Orlicí: OFTIS, 2006.VAVÁK, M. Volejbal - kondiční příprava. Grada Publishing, a.s., 2011

Požadavky

Hodnocení: aktivní účast na lekcích (minimálně 75%) zkouška z teoriepraktické testy herních činností jednotlivce

Garant

PhDr. Rostislav Vorálek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Rostislav Vorálek, Ph.D.