Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace 1 - basketbal /TR/ (PSPH249N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH249N - Sportovní specializace 1 - basketbal /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Vstup do problematiky (rekapitulace pojmů v základech didaktiky sportovních her);2. Interakční podstata didaktického procesu;3. Trenér v týmové dynamice;4. K problému rozvoje a kultivace herního výkonu ve sportovním tréninku;5. - 8. Aspekty interpretace, výběru a aplikace herního učiva; 9. Sociálně psychologická charakteristika herního výkonu;10. Výchovné problémy a možnosti ovlivňování hráčů;11. - 13. Význam a aplikace didaktických forem a metod, problematika zatížení, individualizace tréninkového procesu; 14. Závěrečná lekce (hodnocení, testy).

Literatura

PSOTTA, R., VELENSKÝ, M. a kol. Základy didaktiky sportovních her. Praha : Nakladatelství Karolinum, 2009.VELENSKÝ, M. Basketbal. Základní program aplikace útočných a obraných činností. Praha : Svoboda, 1998.VELENSKÝ, M., KARGER, J. Basketbal. Herní trénink, kondiční trénink, technika, taktika. Praha : Grada Publishing, 2000.VELENSKÝ, M. Stretball. Sportovní hra tříčlenných družstev na jeden koš. Praha : Olympia, 2000.VELENSKÝ, M. Pojetí basketbalového učiva pro děti a mládež. Praha : Karolinum, 2008.

Požadavky

Účast ve výuce, průběžné plnění zadaných úkolů, test

Garant

PaedDr. Michael Velenský, PhD

Vyučující

PaedDr. Michael Velenský, PhD