Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace 1 - tenis /TR/ (PSPH265N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH265N - Sportovní specializace 1 - tenis /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Rozdílné předpoklady mužů a žen pro sportovní výkon v tenise.2. Specifika tenisového tréninku žen.3. Hygiena, výživa, regenerace. Kondiční příprava v ročním tréninkovém cyklu.4. Kompenzační cvičení pro hráče tenisu.5. Cestování s hráči. 6. Vedení hráče v utkání. 7. Příprava metodických výstupů.Cvičení:1. Korekce techniky I.2. Korekce techniky II.3. Trénink taktiky a herního pojetí.4. Vedení hráčů při tréninku na dvorci.5. Vedení hráčů v posilovně, terénu a při kompenzačním cvičení.6. Vedení hráče v utkání I.7. Vedení hráče v utkání II.

Literatura

CRESPO, M., MILEY, D. Tenisový trenérský manuál 2.stupně. Olomouc: UP Olomouc, 2001.SEVERA, J. a kol. Tenis: učební texty pro trenéry II. a III. třídy- 1. díl. Praha: 1997.STOJAN, S., BRABENEC, J. Tenis zdravým rozumem. Praha: T/Production, 1999.SCHÖNBORN, R., GROSSER, M. Závodní tenis pro děti a mladé hráče. Bílina: Ladislav Hrubý, 2008.

Požadavky

75% aktivní účast na hodinách test znalostí test základních tenisových dovedností

Garant

Mgr. Tomáš Kočíb

Vyučující

Mgr. Tomáš Kočíb