Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a základy didaktiky sportovních her (PSPH293C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH293C - Teorie a základy didaktiky sportovních her, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Klíčové pojmy a historie SH.2. Obsah utkání, systematika SH a grafické značení.3. Institucionalisace SH, pravidla a řády.4. Organizace soutěží.5. Teorie individuálního a týmového herního výkonu.6. Bioenergetické předpoklady herního výkonu.7. Biomechanické předpoklady herního výkonu.8. Psychické předpoklady herního výkonu.9. Teorie individuálního a týmového herního výkonu.10. Základy diagnostiky herního výkonu. 11. Základy diagnostiky herního výkonu. .12. Vyučování a učení herním dovednostem - základní pojetí.13. Didaktické formy ve vyučování/tréninku sportovních her.14. Didaktické metody ve vyučování/tréninku sportovních her.15. Aplikace didaktických stylů ve vyučování/tréninku sportovních her. 16. Vyučování a učení herním dovednostem - základní pojetí.17. Didaktické formy ve vyučování/tréninku sportovních her.18. Didaktické metody ve vyučování/tréninku sportovních her.19. Biotechnologie sportovních her - metody manipulace se zatížením. 20. Aplikace didaktických stylů ve vyučování/tréninku sportovních her.21. Hodnotící hodina. Semináře z tenisu:1. Minitenis a tenis začátečníků, pravidla tenisu.2. Rozcvičení, tréninková jednotka, význam koordinace v tenise.3. Forhend a bekhend, pohyb po dvorci.4. Bekhend jednoruč a obouruč, základní herní situace.5. Podání a příjem podání.6. Volej a smeč, postup k síti.7. Dvouhra a čtyřhra, turnaj.

Literatura

TÁBORSKÝ, F. a kol. Základy teorie sportovních her. Učební text pro bakalářské studium. Praha : UK FTVS 2007 ISBN 80-86-317-48-XČTS. Pravidla tenisu. Praha: ČTS, 2004.DUŠEK, I. Tenisový trenérský manuál 1.stupně. Olomouc: UP Olomouc, 2002.

Požadavky

Požadavky na zápočet a zkoušku: písemná práce, test znalostí, ústní zkouška

Garant

PaedDr. Martin Tůma, Ph.D.