Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace IV - tenis /TR/ (PSPH373)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPH373 - Sportovní specializace IV - tenis /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Stanovení cílů pro hráče.2. Pohyb hráče po dvorci.3. Taktika a význam čtyřhry.4. Biomechanika a její aplikace v tenise.5. Vrcholová technika, osobní styl. 6. Tenisová pravidla a řády, systémy soutěží.7. Získávání informací o hráči v tenisovém utkání, analýza činnosti hráče v utkání.Cvičení:1. Herní cvičení a pohyb hráče po dvorci I.2. Herní cvičení a pohyb hráče po dvorci II.3. Čtyřhra a formy spolupráce.4. Speciální úderová technika ve čtyřhře.5. Cvičná utkání a jejich analýza.6. Metodické výstupy.7. Organizace soutěží.

Literatura

CRESPO, M., MILEY, D. Tenisový trenérský manuál 2.stupně. Olomouc: UP Olomouc, 2001.SEVERA, J. a kol. Tenis: učební texty pro trenéry II. a III. třídy- 1. díl. Praha: 1997.STOJAN, S., BRABENEC, J. Tenis zdravým rozumem. Praha: T/Production, 1999.SCHÖNBORN, R., GROSSER, M. Závodní tenis pro děti a mladé hráče. Bílina: Ladislav Hrubý, 2008.

Požadavky

75% aktivní účast na hodinách test znalostí test základních tenisových dovedností

Garant

Mgr. Tomáš Kočíb

Vyučující

Mgr. Tomáš Kočíb