Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz kondičního běžeckého lyžování (PSPP035)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP035 - Kurz kondičního běžeckého lyžování, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Varianta A:Přednášky:1. Technika a metodika běhu na lyžích v etapě závodního lyžování2. Lyžařská technologie v etapě závodního lyžování3. Fyziologická a pohybová charakteristika běhu na lyžích a její srovnání s ostatními sportovními odvětvími 4. Charakteristika a parametry lyžařských běžeckých tratíCvičení:1. Specializovaná průprava pro závodní techniku běhu na lyžích 2. Závodní technika běhu na lyžích 3. Tréninkové metody na běžeckých lyžích pro rozvoj pohybových schopností 4. Testování úrovně pohybových schopnostíSemináře:1. Lyžařská technologie - úprava a mazání závodních běžeckých lyží2. Sledování tepové frekvence při tréninku a jeho vyhodnocení 3. Měření časů a mezičasů při tréninku a závodechVarianta B:Přednášky:1. Využití různých letních tréninkových prostředků pro rozvoj pohybových schopností lyžaře běžce, technika a metodika jízdy na kolečkových bruslích, kolečkových lyžích a napodobivých cvičení 2. Technické vybavení pro trénink lyžaře v letním tréninkovém období a jeho údržba 3. Fyziologická a pohybová charakteristika letních tréninkových prostředků lyžaře a její srovnání s během na lyžích 4. Bezpečnost při jízdě na kolečkových lyžích a bruslíchCvičení:1. Specializovaná průprava pro jízdu na kolečkových bruslích a lyžích 2. Technika jízdy na kolečkových lyžích a bruslích, technika napodobivých cvičení3. Tréninkové metody pro rozvoj pohybových schopností v letním přípravném období 4. Testování úrovně pohybových schopnostíSemináře:1. Technické vybavení pro trénink lyžaře v letním tréninkovém období a jeho údržba 2. Sledování tepové frekvence při tréninku a jeho vyhodnocení 3. Měření časů a mezičasů při tréninku

Literatura

1. BRTNÍK, J., NEUMAN, J. Zimní hry na sněhu i bez něj. Praha : Portál, 1999.2. GNAD, T., PSOTOVÁ, D. Běh na lyžích. Praha : Karolinum, 2005.3. HOTTENROTT, K., URBAN, V. Das grosse Buch von Skilanglauf. Aachen : Meyer & Meyer Verlag, 2004.4. ILAVSKÝ, J. aj. Běh na lyžích ? metodický dopis. ÚBD SLČR, 2005.5. KUBAN, J., KIRCHNER, J., LOUKA, O. Inline bruslení. Praha : Grada, 2004, 112 s.6. SOUMAR, L., BOLEK, E., ILAVSKÝ, J. Běh na lyžích. Trénujeme s Kateřinou Neumannovou Praha : Grada Publishing, 2008.

Požadavky

Požadavky ke kontrole studenta (varianta A i B): absolvování kursu v plném rozsahu seminární práce

Garant

PaedDr. Tomáš Gnad