Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Turistika a aktivní cestovní ruch (PSPP052)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP052 - Turistika a aktivní cestovní ruch, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky 1. Jednotlivé druhy turistiky a jejich možnosti realizace v ČR.2. Žijeme, abychom poznávali. Co je poznávání, proč poznávat. 3. Cestovní ruch, turistika a navazující služby 4. Rozvoj malé oblasti 5. Projekty rozvoje aktivní turistiky Semináře:1.Příprava poznávací činnosti před turistickou akcí.2.Mapy, turistické průvodce, literatura a další zdroje informací.3.Poznávání přírody v kontextu s ochranou.4.Poznávání okolí bydliště, vlasti a světa. Priority poznávání.Cvičení:1. - 5. Poznávání Prahy a okolí s různým zaměřením a prostřednictvím různých druhů turistiky.

Literatura

PSTRUŽINA, K. Svět poznávání - k filosofickým základům kognitivní vědy. Olomouc : Nakladatelství Olomouc, 2001. 184 s. ISBN 8071820741NEUMAN, J., VOMÁČKO, L., VOMÁČKOVÁ, S., Rozvoj přírodních sportovních areálů v Libereckém kraji, Praha, FTVS 2003. Závěrečná zpráva projektu ŠAFRÁNEK, J., VAŇKOVÁ, H. S dětmi na kolech Prahou a okolím. Praha : Portál, 2002. 176 s. ISBN 80-7178-630-6

Požadavky

Požadavky na zakončení předmětu Aktivní účast na cvičeních. Zpracování zadané seminární práce.

Garant

PaedDr. Jiří Šafránek, Ph.D.Mgr. Ladislav Vomáčko, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Jiří Šafránek, Ph.D.Mgr. Ladislav Vomáčko, Ph.D.