Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introduction to Outdoor Activities (PSPP066C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP066C - Introduction to Outdoor Activities, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky :1. Současné trendy ve společnosti a jejich vliv na rozvoj a využívání aktivit v přírodě.2. Koncepce aktivit v přírodě a jejich odraz v programech studia.3. Základní terminologie a její ekvivalenty v angličtině.4. Zdroje informací a jejich využívání.5. Přístupy k učení a výchově prostřednictvím aktivit v přírodě.6. Aplikace aktivit v přírodě a uplatnění odborníků absolvujících studijní směr aktivity v přírodě a možné návaznosti studia.7. Evropský rozměr vzdělávání se v oblasti aktivit v přírodě.Semináře:1. Seznámení se školou, státní organizací, organizací mládeže, občanským sdružením , cestovní kanceláří a "outdoorovou" firmou využívající aktivit v přírodě 2. Rozbor důležitých dokumentů ovlivňujících rozvoj programů aktivit v přírodě v ČR a Evropské unii.3. Práce s informacemi v široké oblasti aktivit v přírodě.4. Studium a rozbor vybrané odborné publikace.

Literatura

NEUMAN, J. a kol. Turistika a sporty v přírodě. Přehled základních znalostí a dovedností pro výchovu v přírodě. 1.vyd. Praha: Portál. 2000. s.197. ISBN 80-7178-391-9.EWERT, A.W. Outdoor Adventure Pursuits: Foundations, Models, and Theories. 1.vyd. Scottsdale: Publ.Horizons, 1989. s.234. ISBN 0-942280-50-4.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a seminářích. Zpracování seminární práce.

Garant

Mgr. Lucie KalkusováMgr. Ladislav Vomáčko, Ph.D.PhDr. Petr Novotný, Ph.D.