Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná orientace a orientační hry (PSPP097)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP097 - Aplikovaná orientace a orientační hry, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Všudy přítomná orientace. 2. Tradiční formy orientace, mapa, buzola.3. Nové formy orientace, GPS a mapa.4. Užití orientačních pomůcek v turistice a při hře.Semináře:1. Nácvik orientačních dovedností. 2. Příprava hry s prvky orientace.3. Tvorba mapy a příprava mapy pro cvičení a hry.Cvičení:1. Základy nácviku orientace2. Orientační běh - závod, rozbor užitých postupů.3. MTBO nebo LOB závod.4. Práce s GPS5. Hry s prvky orientace.

Literatura

Povinná:1. DOUŠEK, I., LENHART, Z. Malá škola orientačního běhu. Praha : Olympia, 1991.Doporučená:1. PEKÁREK,P., MACEK, L. MTBO - základy mountain bike orienteeringu. Praha: Český svaz orientačního běhu, 1996.2. STEINER, I., ČERNÝ, J. GPS od A do Z.Karlovy Vary : GPS centrum, 2004.

Požadavky

Požadavky na zápočet:Aktivní účast na seminářích a cvičeních. Vytvoření zásobníku her

Garant

Mgr. Michal Frainšic

Vyučující

Mgr. Michal FrainšicPaedDr. Jiří Šafránek, Ph.D.