Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Outdoor Education - Theory and Teaching Outdoor Activities (PSPP101C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP101C - Outdoor Education - Theory and Teaching Outdoor Activities, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky: 1. Teoretické vymezení oblasti aktivit v přírodě.2. Historické kořeny rozvoje aktivit v přírodě ve světě.3. Historické kořeny rozvoje aktivit v přírodě v ČR.4. Základní terminologie oblasti. Nové směry výchovy a vzdělávání prostřednictvím aktivit v přírodě.5. Učení a výchova prostřednictvím aktivit v přírodě - koncepce, teorie a metody. 6. Působení aktivit v přírodě na osobnost člověka a jejich společenský přínos.5. Všestranné aplikace aktivit v přírodě (sport, školy, rekreace, terapie, rozvoj). 5. Transfer získaných dovedností a znalostí do školní a pracovní činnosti.6. Nové profese využívající aktivity, turistiku a sporty v přírodě.7. Efektivní postupy při učení se novým dovednostem.8. Souhrnný pohled na získávání zpětných informací o vlivu programů na účastníky.9. Efektivní metody práce vedoucích a učitelů v programech. Semináře:1. Orientace v informačních zdrojích a jejich kritické posuzování. Rozbor vybrané odborné statě.2. Případové studie zabývající se hodnocením vybraných aplikačních programů aktivit v přírodě. 3. Nové technologie a vybavení využívané v aktivitách a sportech v přírodě

Literatura

NEUMAN, J. a kol. Turistika a sporty v přírodě. 1.vyd. Praha: Portál, 2000. 197 s.GAIR, N.P. Outdoor education. Londo: Cassell, 1997. 204 s.HOPKINS, D., PUTNAM, D. Personal growth through adventure. London: David Fulton, 1993.DRASDO, H. Education and Mountain Centres. AfOL, 1998. ISBN 1-8746637-19-9.MORTLOCK, C. Adventure Alternative. Cicerone, 1994. ISBN 1-85284-012-9.BEARD, C., WILSON, J.P. Experiential Learning. 2nd ed. Kogan Page, 2006. ISBN 9780749444891.

Garant

PhDr. Ivana Turčová, Ph.D.