Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz jachtingu OSP (PSPP113)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP113 - Kurz jachtingu OSP, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. Historie jachtingu a windsurfingu.2. Technika a metodika jízdy na katamaranu a windsurfu.3. Aero- a hydrodynamika - aplikace využití při jachtingu a windsurfingu.Semináře:1. Rozbory videozáznamů.Cvičení:Jízda na katamaranu.Jízda na windsurfu.Nácvik záchrany a dopomoci při jachtingu a windsurfingu zdravotně postižených.

Literatura

Povinná:1. Dítě, L. aj. Windsurfing. Praha : ČÚV ČSTV, 1984 2. Heyden, G. Brettsegeln. Berlin : Sportverlag, l979 3. HRUŠA, J. Jachting vozíčkářů. Videopořad UK FTVS. Praha : UK FTVS, 2004, 15 min.4. Hruša, J. Základy jachtingu. Praha : UK ,l9825. Kodeš, J. , Hruša, J. Historie kanoistiky, jachtingu a windsurfingu. Praha : SPN, l990 6. Žáček, J., Dítě, L. Základy metodiky windsurfingu. Praha : ČÚV ČSTV, 1988

Požadavky

Požadavky na zápočet: Zvládnutí základních dovedností na katamaranu a windsurfu.

Garant

PaedDr. Jan Hruša, CSc.