Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzvové aktivity v přírodním a umělém prostředí/AP/ (PSPP120)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP120 - Výzvové aktivity v přírodním a umělém prostředí/AP/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:Přírodní a umělé dobrodružné prostředí. Překážkové dráhy jako součást výchovy prožitkem, dobrodružstvím a výzvou.Konstrukce lanových překážkových drah - různé typy, informace o bezpečnostních normách u nás i v zahraničí. Didaktické postupy, posloupnost zdolávání překážek, příprava účastníků. Možnosti výzvových aktivit ve vodáckém prostředí.Mořská kajak -další varianta vodáckého sportu.Příprava a bezpečnost vodácké akce.Cvičení:Navazování, jištění, uzlování, techniky napínání lan. Nízké překážky - typy a stavba. Seznámení se s vysokými překážkami. Zásady bezpečnosti a jištění na překážkách.Vedení skupiny při praktickém cvičení. Samostatné hodnocení efektu absolvovaných cvičení.Základy techniky jízdy na mořském kajaku.Vedení skupiny pří jízdě na ?hladké vodě".Eskymácké obraty.

Literatura

Povinná:1. DOUŠEK, I., LENHART, Z. Malá škola orientačního běhu. Praha : Olympia, 1991.Doporučená:1. PEKÁREK,P., MACEK, L. MTBO - základy mountain bike orienteeringu. Praha: Český svaz orientačního běhu, 1996.2. STEINER, I., ČERNÝ, J. GPS od A do Z.Karlovy Vary : GPS centrum, 2004.

Požadavky

Požadavky na zápočetPrověření teoretických znalostí formou testu.Prokázání dovednosti tvorby mobilních překážek. Zvládnutí organizace cvičení a dovedností při vedení skupiny.Vedení skupiny při vodácké akci

Garant

Mgr. Ladislav Vomáčko, Ph.D.