Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz základů kanoistiky (PSPP124)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP124 - Kurz základů kanoistiky, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:Technika a taktika jízdy na kánoích.Technika a taktika jízdy na kajacích.Technika a taktika jízdy na raftu.Záchrana a sebezáchrana.Zásady bezpečnosti.Semináře:Příprava vodácké výstroje a výzbroje.Rozbory videozáznamů.Cvičení:Základy jízdy na K1 na klidné i tekoucí vodě.Základy jízdy na C2 na klidné i tekoucí vodě.Základy jízdy na R2, R6. Na vodě do WWIIIZáchrana na divoké vodě do WWIII.

Literatura

1. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Technika a taktika jízdy na K1. Metodický videoprogram. Praha : UK FTVS, 1998, 27 min. 2. Kračmar, B., Bílý, M., Novotný, P. Základy kanoistiky. Učební texty pro studující FTVS UK. Praha: UK 1998.3. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Kanoistika. Praha: Karolinum, 2000, 110 s.4. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Technika jízdy na kajaku. Videopořad FTVS UK. Praha: FTVS UK, 1997, 21 min.5. Bílý, M., Kračmar, B. Zápočtové požadavky pro absolventy kanoistických kursů FTVS UK na kanoi dvojic. Videopořad FTVS UK, Praha: FTVS UK, 1991, 11 min.6. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Kanoistika. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2001.ISBN 80-247-9050-5.7. Whitewater Self Defense. Videopořad Performance. Video and Instruction. http://www.performancevideo.com, 65 min.8. Bačáková, R., Bílý, M., Novotný, P. Kanoistika. Technika a taktika jízdy na tekoucí vodě. DVD přenosné médium. Praha: FTVS UK, 2014.

Požadavky

Účast na kurzu v plném rozsahu.Teoretický test.

Garant

Mgr. Radka Bačáková, Ph.D.