Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz vodních sportů OSP (PSPP130)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP130 - Kurz vodních sportů OSP, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:1. l. Technika a metodika pádlování na kanoi a kajaku na klidné a proudící vodě.2. Technika a metodika jachtingu.3. Vodácká turistika.4. Nebezpečí při vodní turistice.5. Organizace a vedení putovního tábora.6. Technika a metodika windsurfingu.7. Kanoistika zdravotně postižených.Semináře a cvičení:1. Rozbor videozáznamu.2. Technika a taktika jízdy na kanoi a kajaku.3. Technika a taktika jízdy na katamaranu a windsurfu.4. Základy vodní turistiky na kánoích.

Literatura

1. Kodeš, J., Hruša, J. Historie kanoistiky, jachtingu a windsurfingu. Praha : SPN, 19902. Hruša, J. Základy jachtingu. Praha: UK, 19823. BÍLÝ, M., KRAČMAR, B., NOVOTNÝ, P. Kanoistika. Praha : Karolinum, 2000, 110 s.4. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Technika jízdy na kajaku. Videoprogram FTVS UK. Praha : FTVS UK, 1997, 21 min.5. Bílý, M., Kračmar, B., Novotný, P. Kanoistika. 1. vyd. Praha : Grada Publishing, 2001.6. HRUŠA, J. Jachting vozíčkářů. Videoprogram. Praha : Videocentrum UK FTVS, 2004, 15 min.7. Hruša, J. Analýza podmínek ovlivňujících výběr oplachtěného plavidla pro jachting tělesně postižených. Editor SussV., Sborník vědeckého semináře "Svatoňova Stráž 2004" konaného 15.-17.10.2004 v Daňkovicích

Požadavky

Požadavky na zápočet: Účast na kursu v plném rozsahu. Základní teoretické znalosti z techniky a metodiky jachtingu a kanoistiky.

Garant

PaedDr. Jan Hruša, CSc.