Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace II - běh na lyžích /TR/ (PSPP134)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP134 - Sportovní specializace II - běh na lyžích /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky:Metodologie práce s odbornou literaturou a zásady pro vypracování závěrečné práce.Lyžařská technologie - obecná část.Vývoj, význam a charakteristika běhu na lyžích.Technika a didaktika běhu na lyžích.Základy sportovního tréninku v běhu na lyžích.Etapy sportovního tréninku v běhu na lyžích .Složky sportovního tréninku v běhu na lyžích a jejich obsah.Úkoly v jednotlivých obdobích ročního tréninkového cyklu lyžaře běžce.Plánování tréninku v běhu na lyžích.Kontrola účinnosti tréninkového procesu.Semináře: Analýza a hodnocení techniky běhu na lyžích - teorie.Úprava skluznic lyží.

Literatura

DOVALIL, J. aj. Výkon a trénink ve sportu. Praha : Olympia, 2002, 336 s.DVOŘÁK, F. aj. Česká škola lyžování. Běh na lyžích. II. vyd., Praha : SLČR, 1998, 80 s.GNAD, T., PSOTOVÁ, D. Běh na lyžích. Praha : Karolinum, 2005.HRDINKA, M. Program sportovní přípravy ? lyžování ? běh. Praha : Sportpropag, 1988, 147 s.JUREČKA, J. aj. Tělesná příprava lyžaře ? běžce. Praha : Sportpropag, 1985, 88 s.SOUMAR, L., BOLEK, E., ILAVSKÝ, J. Běh na lyžích. Trénujeme s Kateřinou Neumannovou Praha : Grada Publishing, 2008.

Požadavky

Zvládnutí praktických a teoretických požadavků, aktivní účast na výuce.

Garant

PaedDr. Tomáš Gnad

Vyučující

PaedDr. Tomáš Gnad