Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace II - cyklistika /TR/ (PSPP209)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP209 - Sportovní specializace II - cyklistika /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Přednášky a semináře:1.-3. Pravidla cyklistiky, srovnání s mezinárodními pravidly, požadavky na zkoušky rozhodčích.4.-5. Opravy a údržba cyklistického materiálu.6. Charakteristika cyklistického výkonu, fyziologické nároky. Faktory cyklistického výkonu.7. Předpoklady vrcholné výkonnosti cyklisty.8. Charakteristika, cíle, úkoly a struktura cyklistického tréninku.9. Pravidla cyklistiky, řešení situací v soutěži.10. Práce s velomateriálem.11. Analýza cyklistického výkonu.12. Zjišťování tělesných předpokladů cyklistů.13. Rozdíly v tréninku různých věkových a výkonnostních skupin. Trénink a sportovní programy v různých druzích cyklistiky.14. Kvalifikace rozhodčího III. třídy. Účast na soutěži v roli rozhodčího ( pomocného rozhodčího).

Literatura

ŠAFRÁNEK, J. Kolo pro děti i jejich rodiče. Praha : Portál, 2000. 216 s. ISBN 80-7178-439-9.HENKE, S. a kol. Český svaz cyklistiky skripta pro trenéry I. - III. třídy. Jičín: pro český svaz cyklistiky vytiskl RK Tisk Jičín, 2007. ŠAFRÁNEK, J. Historie cyklistiky. kap. 1.KONOPKA, P. Cyklistika. Z německého originálu Radsport. Der Ratgeber für Ausrüstung, Technik, Training, Ernährung, Wettkampf und Medizin (2006), BLV Buchverlag GmbH & CO. KG, 80797 München. přeložili Jana Hájková a Tomáš Neumann. 1. české vydání Jablonec nad Nisou: Jana Hájková, Nad Mlýnem 3, 466 01 , 2007.SOULEK, I., SOUMAR, L. Laktát a tepová frekvence jako významní pomocníci při řízení tréninku. Praha: CASRI, 1999.FIALOVÁ, D., SOULEK, V. Cvičíme doma: Agentura ERB, 1995.VINŠOVÁ, E. Fyziologie tělesného zatížení. Choceň: Athena, 1998.BURKE, E.R. Science of cycling. Champaingh: Human Kenetics Books, 1986.VYMAZAL, A. Vývojové trendy výkonnosti v rychlostní cyklistice. Praha: Olympia, 1989.LINDNER, W. Erfolgreiches Radsporttraining: vom Amateur zum Profi. München : BLV Verlagsgesellschaft mbH, 1993.

Požadavky

písemný test, ústní zkoušení a získání kvalifikace rozhodčí cyklistiky

Garant

PaedDr. Jiří Šafránek, Ph.D.