Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní specializace III - cyklistika /TR/ (PSPP210)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSPP210 - Sportovní specializace III - cyklistika /TR/, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Biomechanika cyklistiky.2. Taktická příprava.3. Psychologická příprava.4. Etapy sportovního tréninku.5. Rychlostní schopnosti cyklisty a jejich rozvoj.6. Pohyblivost a obratnostní schopnosti a jejich význam pro cyklistu.7. Vytrvalostní schopnosti cyklisty a jejich rozvoj.8. Silové a silově vytrvalostní schopnosti cyklisty a jejich rozvoj.9. Technická příprava cyklisty, vývoj techniky, základní a závodní technika, didaktické postupy v základní a závodní technice.10. Obecná kondiční příprava. Technické pomůcky, sporttestery, trenažéry.11. Biomechanika cyklistiky.12. Rozvoj síly a silové vytrvalosti, technika posilování.13. Technika a její odlišnosti v různých druzích cyklistiky.14. Rozbor videozáznamu techniky jízdy v různých druzích cyklistiky.Práce s videokamerou, natáčení a rozbor techniky jízdy.

Literatura

ŠAFRÁNEK, J. Kolo pro děti i jejich rodiče. Praha : Portál, 2000. 216 s. ISBN 80-7178-439-9HENKE, S. a kol. Český svaz cyklistiky skripta pro trenéry I. - III. třídy. Jičín: pro český svaz cyklistiky vytiskl RK Tisk Jičín, 2007. ŠAFRÁNEK, J. Historie cyklistiky. kap. 1.SOULEK, I., SOUMAR, L. Laktát a tepová frekvence jako významní pomocníci při řízení tréninku. Praha: CASRI, 1999.FIALOVÁ, D., SOULEK, V. Cvičíme doma: Agentura ERB, 1995. VINŠOVÁ, E. Fyziologie tělesného zatížení. Choceň: Athena, 1998.LINDNER, W. Erfolgreiches Radsporttraining: vom Amateur zum Profi. München : BLV Verlagsgesellschaft mbH, 1993.BURKE, E.R. Science of cycling. Champaingh: Human Kenetics Books, 1986.VYMAZAL, A. Vývojové trendy výkonnosti v rychlostní cyklistice. Praha: Olympia, 1989.KONOPKA, P. Cyklistika. Z německého originálu Radsport. Der Ratgeber für Ausrüstung, Technik, Training, Ernährung, Wettkampf und Medizin (2006), BLV Buchverlag GmbH & CO. KG, 80797 München. přeložili Jana Hájková a Tomáš Neumann. 1. české vydání Jablonec nad Nisou: Jana Hájková, Nad Mlýnem 3, 466 01 , 2007.

Požadavky

teoretický písemný test z teorie tréninku ve specializaci

Garant

PaedDr. Jiří Šafránek, Ph.D.